Dit is LEF!

Lef! bestaat uit  enthousiaste amateurs van 16 tot 66 jaar. Wat ons bindt is niet alleen de passie voor zang, dans en acteren, maar ook het lef om dit vol overgave te tonen aan het publiek.

In den beginne was er………..Lef!

In 2001 richtten Monique Bos en DJ Jansen samen een zanggroep op. Er wordt een oefenruimte gevonden in de Eglantier en DJ werd benoemd als artistiek leider. Het eerste optreden in 2002 vond plaats in het patronaat. Alle leffers nodigden familie en vrienden uit en het werd een waar feest. Na dit optreden wilden de leffers meer en naast zingen werd er gewerkt aan dans. In 2003 volgde een spetterend optreden in het Thalia Theater in IJmuiden. DJ werd hierbij geholpen door Myra Fictoor-de Groot.

In 2004 werd er gerepeteerd in de Jacobaschool in Heemstede. Lef! bracht 2 shows met musical-medley’s en aparte zangblokken. Vanaf 2006 versterkt Joost de Jong het artistieke team. Lef! is nu een theatergroep die gaat voor zang, dans en spel. Lef! brengt 3 volledige musicals op de planken. De laatste jaren wordt er gerepeteerd in de Princehof te Heemstede.

en toen ….stichting Lef!

In 2010 sluiten DJ en Joost af met de 7 zonden en vertrekken naar Sint Maarten. Mieke Vinkestijn, Cath Bontje en Adrienne de Jonghe richten stichting Lef! op. De groep gaat als theatergroep Lef! verder onder leiding van een nieuwe artistiek leider Syd Horster. Het tien-jarig bestaan van Lef wordt gevierd met de voorstelling ‘Das pas lef!’

Bestuur Stichting LEF!

Vanaf juli 2014 wordt het bestuur gevormd door:

Mieke Vinkestijn

Mieke Vinkestijn

Sandra Bekking

Sandra Bekking

Judith Cohen

Judith Cohen

Yolande van Lent

Yolande van Lent

Karin Wullems

Karin Wullems

 

Lef! Groepen

Productiegroep Lef! 2017-2018

Productiegroep Lef! 2017-2018

Adrienne de Jonghe, Annemieke Bilars-Bakker, Bianca Hooning, Cath Bontje, Helen Koopman, Irene Bernardt, Joep Beijnsberger Karin Wullems, Leontien Hubrecht, Mirjam van der Veen, Rico Rinkel, Sigrid Broekman, Sophie Smit, Willy Makkee, Wilma van Camerijk

Dit seizoen is theatergroep Lef! aan het repeteren voor de musical ”Avenue Q”. Een bekende Broadway musical

Amateur zijn betekent niet dat je niet naar perfectie kunt streven!!!!!

Artistiek Team

De voorstellingen van Lef! zijn zeer afwisselend en van een zo hoog mogelijk niveau. Amateur zijn betekent immers niet dat je niet naar perfectie kunt streven! Iedere donderdagavond repeteert de groep onder leiding van Syd Horster en  Anne van Engeland.

Syd Horster

Syd Horster

Artistiek leider van theatergroep Lef!

Syd Horster is artistiek leider van theatergroep Lef! Hij heeft na de HAVO voor Muziek en Dans gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, afdeling Muziektheater. Hierna heeft hij diverse cursussen, lessen en masterclasses gevolgd op het gebied van dans, spel en zang. In 2012 rondde hij bij Alberto ter Doest zijn EVT (Estill Voice Training) examen af en werd daarmee de 21e Certified Master Teacher in Nederland.
Hij is (inval)zangdocent op verschillende scholen (o.a. Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Codarts, Hofplein en DAPA), waar hij de lessen zangtechniek en/of tekstinterpretatie voor zijn rekening neemt. Hij is een van de theatermakers van PS theater en is medeoprichter van Broodje Film (camera acteer training).

Anne van Engeland

Anne van Engeland

choreografe en docente bij Lef!

Anne van Engeland is sinds 2011 choreografe en docente bij Lef! Zij is van jongs af aan dagelijks bezig met dans en theater en studeerde zowel dans als docent dans op het HBO van Lucia Marthas. Na de opleiding werkte ze mee aan verschillende dansprojecten, maar is sindsdien voornamelijk als docent en choreografe aan de gang. Als docent Jazz en Urban geeft zij les aan jongeren, studenten en volwassenen bij diverse dansstudio’s, maar ook workshops en projecten op bijvoorbeeld middelbare scholen. Als choreograaf werkt zij zowel met amateurs als professionals, bijvoorbeeld bij Lef! en de Starvoices, maar choreografeert ook in opdracht voor onder andere de Nederlandse Haarlijn, FC Utrecht en dinnershows. Hiernaast doet Anne organisatie en productiewerk voor (leerlingen)voorstellingen en culturele evenementen.