Dit is Lef!

Lef! bestaat uit  enthousiaste amateurs van 16 tot 66 jaar. Wat ons bindt is niet alleen de passie voor zang, dans en acteren, maar ook het lef om dit vol overgave te tonen aan het publiek.

In den beginne was er………..Lef!

In 2001 richtten Monique Bos en DJ Jansen samen een zanggroep op. Er wordt een oefenruimte gevonden in de Eglantier en DJ werd benoemd als artistiek leider. Het eerste optreden in 2002 vond plaats in het patronaat. Alle leffers nodigden familie en vrienden uit en het werd een waar feest. Na dit optreden wilden de leffers meer en naast zingen werd er gewerkt aan dans. In 2003 volgde een spetterend optreden in het Thalia Theater in IJmuiden. DJ werd hierbij geholpen door Myra Fictoor-de Groot.
In 2004 werd er gerepeteerd in de Jacobaschool in Heemstede. Lef! bracht 2 shows met musical-medley’s en aparte zangblokken. Vanaf 2006 versterkt Joost de Jong het artistieke team. Lef! is nu een theatergroep die gaat voor zang, dans en spel. Lef! brengt 3 volledige musicals op de planken. De laatste jaren wordt er gerepeteerd in de Princehof te Heemstede.

en toen ….stichting Lef!

In 2010 sluiten DJ en Joost af met de 7 zonden en vertrekken naar Sint Maarten. De groep gaat verder als stichting Lef! onder leiding van een nieuwe artistiek leider Syd Horster en met een nieuw bestuur. Het tien-jarig bestaan van Lef wordt gevierd met de voorstelling ‘Das pas lef!’

Bestuur van stichting Lef!….

IMG_6035

 

 

 

 

 

 

 

Het nieuwe bestuur wordt sinds 2010 gevormd door:
Mieke Vinkestijn – voorzitter
Cath Bontje – secretaris
Adrienne de Jonghe – Penningmeester

Het  bestuur zal vanaf juli 2014 gevormd worden door:

Mieke Vinkestijn, Judith Cohen, Yolande van Lent,Karin Wullems en Liesbeth Jenne

Twee groepen

Stichting Lef! heeft momenteel 2 groepen. Een theatergroep die een volledige productie maakt en een aparte zanggroep.

De productie -groep  Lef! bestaat uit: Adrienne de Jonghe,  Annemieke Bilars-Bakker, Bianca Hooning, Cath Bontje, Helen Koopman, Ingrid van Soest, Irene Bernardt, Karin Wullems, Leontien Hubrecht,  Patricia Sierink,  Sandra Bekking, Sophie Smit, Willy Makkee, Wilma van Camerijk , Yolande van Lent  en Yolanda Broekhuizen.

cast life is a bitch_n

De zanggroep bestaat uit: Annemieke Bilars-Bakker, Karin Wullems, Helen Koopman,  Judith Cohen, Liesbeth Jenné, Mieke Vinkestijn, Mirjam van der Veen en Ro Wesseling

G58A0062

 

Amateur zijn betekent niet dat je niet naar perfectie kunt streven!!!!!

 

De voorstellingen van Lef! zijn zeer afwisselend en van een zo hoog mogelijk niveau. Amateur zijn betekent immers niet dat je niet naar perfectie kunt streven! Iedere donderdagavond repeteert de groep onder leiding van Syd Horster.
Voor de choreografie en het aanleren van de dansen krijgt Lef! ondersteuning van Anne van Engeland.

Syd Horster

Syd syd (1)

 

Syd Horster heeft na de HAVO voor Muziek en Dans gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) afdeling Muziektheater. Hierna heeft hij een reeks van cursussen, lessen en masterclasses gevolgd op het gebied van dans, spel en zang.

In 2010 heeft hij -na in Nederland met diverse zangdocenten en logopedisten te hebben gewerkt- een studiereis gemaakt naar Amerika om daar te werken met vocal coaches (New York/Broadway/Nashville) en een stempatholoog. In 2012 ronde hij bij Alberto ter Doest zijn EVT ( Estill Voice Training) examen af en werd daarmee de 21e Certified Master Teacher in Nederland.
Bij de Stardance danschool verzorgt hij in de voorbereidingsklassen, waar jonge talentvolle mensen worden voorbereid op  de toelatingseisen van de verschillende dansacademies, de lessen zang.
Verder is hij werkzaam als zangdocent bij de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten (jazz/musical) en het Nederlands Musical Ensemble (NME).

 

Anne van Engeland

 

Anne van Engeland