Dit is Lef!

Lef! bestaat uit enthousiaste amateurs van 16 tot 66 jaar. Wat ons bindt is niet alleen de passie voor zang, dans en acteren, maar ook het lef om dit vol overgave te tonen aan het publiek.

In den beginne was er………..Lef!

In 2001 richtten Monique Bos en DJ Jansen samen een zanggroep op. Er wordt een oefenruimte gevonden in de Egelantier en DJ werd benoemd als artistiek leider. Het eerste optreden in 2002 vond plaats in het patronaat. Alle leffers nodigden familie en vrienden uit en het werd een waar feest. Na dit optreden wilden de leffers meer en naast zingen werd er gewerkt aan dans. In 2003 volgde een spetterend optreden in het Thalia Theater in IJmuiden. DJ werd hierbij geholpen door Myra Fictoor-de Groot.

In 2004 werd er gerepeteerd in de Jacobaschool in Heemstede. Lef! bracht 2 shows met musical-medley’s en aparte zangblokken. Vanaf 2006 versterkt Joost de Jong het artistieke team. Lef! is nu een theatergroep die gaat voor zang, dans en spel. Lef! brengt 3 volledige musicals op de planken. De laatste jaren wordt er gerepeteerd in de Princehof te Heemstede.

en toen ….stichting Lef!

In 2010 sluiten DJ en Joost af met de 7 zonden en vertrekken naar Sint Maarten. Mieke Vinkestijn, Cath Bontje en Adrienne de Jonghe richten stichting Lef! op. De groep gaat als theatergroep Lef! verder onder leiding van een nieuwe artistiek leider Syd Horster. Het tien-jarig bestaan van Lef wordt gevierd met de voorstelling ‘Das pas lef!’

In 2018 stopt Syd Horster by Lef! Zijn taak wordt overgenomen door Marieke Koopman. Onder haar leiding gaat Lef! “We want more” instuderen. Helaas komt er door Corona een einde aan het instuderen en komt het niet tot een voorstelling van deze show.

In 2021 pakt Lef! de draad weer op. Nu onder leiding van Syd Horster en Mylène Evers. Mylene heeft een eigen stuk genaamd ‘De Camping’ geschreven.

Bestuur Stichting LEF!

Het bestuur wordt gevormd door:

  • Mirjam van der Veen.  Voorzitter
  • Karin Wullems. Secretaris
  • Joep Beijnsberger.  Penningmeester

Lef! Cast

Annemieke Bilars, Bianca Hooning, Cath Bontje, Daniëlle Evers, Helen Koopman, Joep Beijnsberger, Karin Wullems, Liesbeth Jenné, Mirjam van der Veen, Sandra Bekking, Sigrid Broekman, Sophie Smit, Willy Makkee en Wilma van Camerijk

In seizoen 2017-2018 heeft theatergroep Lef!  de musical ”Avenue Q” uitgevoerd. Een bekende Broadway musical.
In seizoen 2022-2023 stond theatergroep Lef! in theater De Luifel in Heemstede met ‘De Camping’.

Amateur zijn betekent niet dat je niet naar perfectie kunt streven!!!!!

Artistiek Team

De voorstellingen van Lef! zijn zeer afwisselend en van een zo hoog mogelijk niveau. Amateur zijn betekent immers niet dat je niet naar perfectie kunt streven! Iedere donderdagavond repeteert de groep onder leiding van Mylène Evers en Tessa Jimmink.

Scroll to Top