Dit is LEF!

Lef! bestaat uit  enthousiaste amateurs van 16 tot 66 jaar. Wat ons bindt is niet alleen de passie voor zang, dans en acteren, maar ook het lef om dit vol overgave te tonen aan het publiek.

In den beginne was er………..Lef!

In 2001 richtten Monique Bos en DJ Jansen samen een zanggroep op. Er wordt een oefenruimte gevonden in de Eglantier en DJ werd benoemd als artistiek leider. Het eerste optreden in 2002 vond plaats in het patronaat. Alle leffers nodigden familie en vrienden uit en het werd een waar feest. Na dit optreden wilden de leffers meer en naast zingen werd er gewerkt aan dans. In 2003 volgde een spetterend optreden in het Thalia Theater in IJmuiden. DJ werd hierbij geholpen door Myra Fictoor-de Groot.

In 2004 werd er gerepeteerd in de Jacobaschool in Heemstede. Lef! bracht 2 shows met musical-medley’s en aparte zangblokken. Vanaf 2006 versterkt Joost de Jong het artistieke team. Lef! is nu een theatergroep die gaat voor zang, dans en spel. Lef! brengt 3 volledige musicals op de planken. De laatste jaren wordt er gerepeteerd in de Princehof te Heemstede.

en toen ….stichting Lef!

In 2010 sluiten DJ en Joost af met de 7 zonden en vertrekken naar Sint Maarten. Mieke Vinkestijn, Cath Bontje en Adrienne de Jonghe richten stichting Lef! op. De groep gaat als theatergroep Lef! verder onder leiding van een nieuwe artistiek leider Syd Horster. Het tien-jarig bestaan van Lef wordt gevierd met de voorstelling ‘Das pas lef!’

In 2018 stopt Syd Horster by Lef! Zijn taak wordt overgenomen door Marieke Koopman. Onder haar leiding gaat Lef! “We want more” instuderen.

Bestuur Stichting LEF!

Vanaf 2016 wordt het bestuur gevormd door:

Mirjam van der Veen

Mirjam van der Veen

Voorzitter

Joep Beijnsberger

Joep Beijnsberger

Penningmeester

Karin Wullems

Karin Wullems

Sevretaris

 

Lef! Cast

Lef! 2017-2018

Lef! 2017-2018

Adrienne de Jonghe, Annemieke Bilars-Bakker, Bianca Hooning, Cath Bontje, Helen Koopman, Irene Bernardt, Joep Beijnsberger Karin Wullems, Leontien Hubrecht, Mirjam van der Veen, Rico Rinkel, Sigrid Broekman, Sophie Smit, Willy Makkee, Wilma van Camerijk

In seizoen 2017-2018 heeft theatergroep Lef!  de musical ”Avenue Q” uitgevoerd. Een bekende Broadway musical.

Op dit moment is Lef! aan het repeteren voor “We want more”.

Amateur zijn betekent niet dat je niet naar perfectie kunt streven!!!!!

Artistiek Team

De voorstellingen van Lef! zijn zeer afwisselend en van een zo hoog mogelijk niveau. Amateur zijn betekent immers niet dat je niet naar perfectie kunt streven! Iedere donderdagavond repeteert de groep onder leiding van Marieke Koopman.

Marieke Koopman

Marieke Koopman

Artistiek leider van theatergroep Lef!

Marieke Koopman is artistiek leider van theatergroep Lef!